И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконнен, поръчков и наказуем.

...
И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконнен, поръчков и наказуем.
Коментари Харесай

Бойко Борисов за доклада на САЩ: ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа

И за децата беше ясно, карцерът ми беше незаконнен, поръчков и незаконен. Имаше десетки и стотици арести на българи предизборно.

Това е по-притеснително. Върнахме се в 90-те години.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Хасково във връзка отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права за 2022 година

„ Крадоха откъдето, каквото можаха. Две години те ви разсипаха “, напомни той.

„ Вие надали не се радвахте, когато ни извличаха пред децата ни от къщите. Но в този момент се вижда – отчетът споделя: две години ръководство на Кирил Петков и Радев – корупция и какво ли не. Затова в този момент на изборите би трябвало да се стегнем “, обърна се той към публицистите.

„ Този отчет споделя, че Политическа партия и Демократична България нямат потенциал да се оправят със правосъдната промяна. Ние предлагаме да решим тези проблеми “, заключи водачът на ГЕРБ.



Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат на крайници и с бурни овации.

„ В отчета написа, че има грубо отношение към мигранти и деца, случайни арести, измежду които ареста на водача на опозицията Бойко Борисов, поименно са представени виновниците на противозаконните арести – Бойко Рашков и Кирил Петков, като хора, които са разпоредили противозаконни дейности “, разяснява водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев.

По думите му няма медийна независимост, само че има проблеми с човешките свободи.

„ Вие помните ли, че щеше да има нулева толерантни към корупцията, а отчетът за 2022 година споделя, че има високо равнище на корупцията. Милиарди отидоха за гада без търг, без конкурс “, уточни Добрев.

„ При ГЕРБ инфлацията бе сред 0 и 2%, за всичките години “, напомни той. Бяхме в топ 5, а в този момент сме в топ 5 в обратна посока и не им е отговорна войната, нито енергийните запаси, тъй като инфлацията стартира два месеца откакто те станаха служебни министри – с първия бюджет, който те направиха “, посочи лидерът в Хасково.



„ Един някогашен публицист пита коя партия ще се изкаже против държавното управление на Радев. Аз запитвам: Асене, ПП-тата и ДБ-тата, които оставихте Кулеба да се върти в коридорите на Народно събрание и не го допуснахте да влезе вътре. След 10 дни може да имаме държавно управление и тогава няма да има значение какво споделя Румен Радев. Първо клечаха пред президентството, след това отидоха да го наскърбяват “, не скри възмущението си Борисов. „ В ръководството на една страна има съпротива и ръководещи. Ще ме пита той какво мисля. Мисля, че би трябвало да дадем оръжие на Украйна, тъй като неутралитетът оказва помощ на агресора, не на жертвата “, акцентира водачът на ГЕРБ.

„ Цялата международна общественост би трябвало да направи по този начин, че войната да спре, ние сме за мир, само че по какъв начин се стопира агресорът. 365 дни са ни управлявали Кирил и Радев, можело е да направя закони, да сменят регулатори – всичко, само че те ни чегъртаха “, разяснява Борисов.

„ Не ги попитахте за какво не направиха Околовръстното на Хасково, на Пазарджик, на Пловдив, на София. Защо ги стопираха – запитвам. Сега си мислим, че този неприятен сън свършва “, сподели още той.

„ Магистралите са замязяли на бунища. Мрежите срещу птички висят като парцали, като изпрани гащи – срамотия! Хората чакат страната още веднъж да си стъпи на крайници и да се подрежда “, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Има ли по-социална стратегия за българите от санирането? “, попита Борисов и напомни за санираните блокове в Хасково. Той увери, че ще възобнови тази стратегия, връщайки се на власт.

„ Асен Василев излиза и приказва като Кашпировски. Цветанка Ризова го гледа и той споделя: Българите живеят по-добре и тя: „ Да “. И ние го гледаме и си викаме: „ Като отидем в магазина, дали хората се усещат по-добре, или като плащаха хората по 4 лева горивото, дали се усещаха по-богати “, пита се Борисов.

„ Жал ми е да оставя това, което направихме. Две години пауза. Няма изявление на политик, който да не каже – това е застой, това е тресавище, това е безпорядък. И дървата за огрев бяха 70-80 лева, само че станаха 300 лева, а ТИР-овете излизат за Турция и Гърция. И гората ли стана по-скъпа, бе? “, попита водачът на ГЕРБ.

„ Преживели сме водачи като Асен и Киро, направи съпоставяне с Асен и Петър водачът на ГЕРБ. И добави, че в този момент има доста водачи, само че малко индианци. Не са неприятни, но… “, приключи той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР